dimarts, 23 de gener del 2007

Ensenyament desconvoca la reunió de la comissió de seguiment de l'obra de l'escola nova


Els pares i mares de l'Escola estem enfadats. I molt. El departament d'Ensenyament ens ha tornat a enganyar. Ho ha fet el responsable d'obres de la demarcació de Barcelona, Camil Fortuny. Aquest funcionari que fins ara no ha parlat mai amb els pares i les mares del centre, havia convocat a una reunió de la comissió de seguiment de l'obra de l'Escola Nova a Ajuntament i la resta de la comunitat escolar. Ahir dimarts el regidor d'Ensenyament de Badalona, Àlex Mañas, va dir a l'Ampa que no hi hauria reunió. Sense cap altra explicació. Tot un exemple!
Es tracta d'un incompliment més i en prenem nota. Això ens convenç de què l'únic llenguatge que els governants entenen és el del soroll i la protesta.
Dijous hi ha una altra reunió convocada a la Casa de la Vila. Es farà (esperem) i creiem que s'hi ha d'implicar l'alcaldessa de la ciutat. Si finalment acudeix algú de la Generalitat serà el primer cop que hi podrem parlar directament. Esperem que tindrem al nostre costat als representants del govern de la ciutat. No creiem que es pugui assistir passivament a l'espectacle de veure com centenars de nens i nenes han d'anar a escola en condicions deplorables mentre des de la conselleria d'Ensenyament no es fa altra cosa que amagar l'ou o simplement mentir. Senyora Arqué, esperem que defensi els drets dels nens i nenes de Badalona i també el bon nom de la ciutat!
El regidor d'Ensenyament, senyor Mañas, faria bé d'actuar amb coherència i ens sembla que podria demanar comptes al departament perquè l'han utilitzat i han fet que doni la cara i , a l'hora de la veritat , és vostè qui ha quedat en evidència.
El menyspreu del departament d'Ensenyament pels nens i les nenes del CEIP Progrés, pels pares i les mares i per la resta de la comunitat escolar farà que dijous la concentració a la Casa de la Vila sigui més multitudinària, ja que convidem a tothom a sumar-s'hi per fer respectar els drets dels nens i de la ciutat.
Advertim que l'actitud de la Generalitat no ens deixa als pares altra sortida que la protesta contundent en defensa dels drets dels nostres fills i filles.

1 comentari:

Bruixes i vaques ha dit...

Hola,

Hi volia afegir una dada sobre l'organigrama del departament d'Educació. Camil Fortuny és el director dels Serveis Territorials d'Educació de Barcelona II (Comarques); la seva adjunta és la Carmen Zapater. Ell controla la Secció Territorial d'Obres i Manteniment (responsable: Carmen Esteban). A tots ells se'ls pot enviar una instància, una queixa o el que us agradi més al fax 93 481 60 33. El telèfon del departament és el 93 481 60 00. El més pràctic, si hi truques, és demanar per la secretària de la persona en qüestió. Si aconsegueixes parlar-hi, li pots explicar que has enviat per fax una instància a tal persona i que vols assegurar-te que la hi faran arribar. Després, és qüestió d'anar-hi trucant i molestant, reenviar-hi la instància... És aconsellable fer-ho en un moment que estiguis especialment de mal humor i així aprofites per desfer-te de l'energia negativa.

Casualment, he trobat un resum sobre la trajectòria professional de Camil Fortuny. Com veureu, la seva vinculació personal a l'àrea metropolitana és nul·la.

Camil Fortuny i Recasens
Llicenciat en Pedagogia Sistemàtica i màster en Supervisió i Avaluació de l'Educació. Ha exercit com a mestre i director al CEIP Antoni Grau de Sant Quintí de Mediona. Durant dotze anys ha estat alcalde de Sant Quintí de Mediona i membre del Consell Comarcal de l'Alt Penedès. És inspector d'Educació i, des del juny de 2006, ocupa el càrrec de director del Servei Territorial d'Educació a Barcelona II Comarques, i també és membre del Consell Escolar de Catalunya. Va rebre el Premi Baldiri Reixac de catalanització de l’escola de l'any 80; és membre fundador del Grup de Mestres del Penedès per a la Renovació Pedagògica i impulsor i coordinador de les primeres escoles d'estiu del Penedès.